Car detailing is een grondige reinigings- en verfraaiingsproces voor auto's. Het omvat het schoonmaken, polijsten en beschermen van zowel het interieur als het exterieur van de auto. Het is belangrijk omdat het de levensduur van de auto verlengt, de waarde behoudt en een frisse uitstraling behoudt.
De duur van het spuitwerk kan variëren afhankelijk van de omvang van het werk en de specifieke eisen. Over het algemeen duurt het spuiten van een auto enkele dagen tot een week, inclusief voorbereiding, droogtijden en afwerking.
Het blinderen van ramen is het aanbrengen van een donkere tintfolie op de autoruiten om de inkijk te verminderen en de zonnestralen te blokkeren. De legaliteit in Nederland is bepaald door de hoeveelheid licht wat kan worden doorgelaten bij de ruiten aan de voorzijde bij de bestuurder. De ruiten aan de achterzijde mag je volledig blinderen. Het is dus belangrijk om de wetgeving te raadplegen voordat je ramen laat blinderen. Uiteraard kunnen wij je adviseren over het soort tint dat legaal is.
Paint Protection Film is een transparante folie die op de lak van de auto wordt aangebracht om deze te beschermen tegen krassen, steenslag en andere schade. Het beschermt de lak zonder de originele kleur en glans te veranderen.
Ja, beschadigde lederen bekleding kan worden gerepareerd. Professionele reparatietechnieken kunnen scheuren, krassen en vlekken herstellen, waardoor de bekleding er weer als nieuw uitziet.
Coatings zijn duurzamer en bieden langdurige bescherming voor de lak, terwijl waxen een tijdelijke bescherming biedt. Coatings hechten zich chemisch aan de lak, terwijl waxen een beschermende laag vormt die na verloop van tijd slijt.
Striping omvat het aanbrengen van decoratieve strepen of patronen op de carrosserie van de auto. Dit kan de uitstraling van de auto aanzienlijk verbeteren en een unieke uitstraling geven.
De duurzaamheid van glascoating varieert, maar ze kunnen vaak enkele jaren meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van het product en de juiste zorg en onderhoud.
Chrome delete is het veranderen van de chroomaccenten van een auto naar een andere kleur, meestal zwart. Mensen kiezen hiervoor om een sportievere of gepersonaliseerde uitstraling te geven aan hun voertuig.
Het is mogelijk om zelf autolak te polijsten, maar het vereist de juiste kennis, apparatuur en producten. Professionele hulp wordt aanbevolen voor het beste resultaat en om het risico van beschadiging van de lak te minimaliseren.